2015 Yılının En Pahalı 10 Televizyonu

Televizyonlar artık hayatımızın bir parçası. Dünyada olmayan ev çok nadir bulunur her halde. Teknolojinin ilerlemesi ile artık televizyonların kullanabilirliği artmış durumda. Özellikle de yılbaşı günlerinde, evden dışarı çıkmak istemeyenlerin tek eğlenecesi olan televizyonların kalitesi arttığı için ister istemez yayın yapan kuruluşlarda gelişen bu teknolojiye ayak uydurmak zorunda kalıyorlar.

Eskiden sadece izlemek için alınırdı şimdi de öyle ancak içinde bulunan teknoloji sayesinde internete girebildiği için video izleyebilme, sosyal medya da gezinebilme imkanı sağlıyorlar. Teknolojinin bu kadar ilerlemesi sonucunda daha önce yazdığımız dünyanın en pahalı televizyonları listemizi güncellemek zorunda kaldık. Görüntü ve ses kalitesinin, bugünkü  teknolojisi ile maksimum düzeyde ve daha çok vakit geçirmemiz planlanarak daha eğlenceli hale gelmişlerdir. Biz de bu kadar çok değişikliğin olması sebebiyle dünyanın en pahalı televizyonlarını sizler için bir kere daha listeledik.

10 Samsung Curved 105-Inch 4K LED TV

Samsung’un öncülük ettiği bu Curved teknolojisi yani kavisli olması aslında, izleme açısı veya kalitesi olarak pek birşey ifade etmiyor. Sadece görsel olarak farklı olmasını sağlıyor ama bu bile alınması için yeterli bir sebep. 8 milyon piksele sahip olan Samsung Curved 105-Inch 4K LED TV  2,75 metre büyüklüğe sahiptir. Sinema deneyimini evde yaşamak isteyenler için ve tabi ki televizyona 120.000 dolar verebilecek insanlar için tasarlanmıştır.

 

9 Keymat’s Yalos Diamond TV 

Bu televizyon pahalı olma sebebi,  eşsiz bir televizyon deneyiminden değil ya da görüntü kalitesinin ultra düzeyde net olmasında değil sadece televizyonun çerçevesine 150 adet elmas ile tasarlanmış olması sebebi ile pahalıdır. Tabi ki  görüntüsü ortalama bir televizyonun çok üzerindedir. Fiyatı 130.000 dolardır. 

8 Bang & Olufsen Beovision 4-103 TV

Teknolojinin dibine vurmuş olan bir televizyon. Bang & Olufsen firması tarafından tasarlanan bu televizyon açıldığında sizin oturma şeklinize ve yükseliğinize göre televizyon da ona göre şekillenir. Eğer alçakta oturuyorsanız televizyon da otomatik olarak aşağıya doğru hareket eder. 10 inçlik hoparlörleri sayesinde izlediğiniz yayının sesini maksimum seviyede hissedersiniz. Televizyonun fiyatı 135.000 dolar.

7 Samsung UA110S9 110-inch TV

Samsungun en iyi televizyonlarından biri olarak bilinmektedir. HD kalitesinin 4 kat daha iyi sunan yani UHD (ultra hd) bir televizyon. Gizlenmiş ancak yüksek kalitede ses sistemine sahiptir. 110 inch olması ise televizyonu nereye koymanız gerektiği ile ilgili bir araştırma yapmanızı gerektirecek bir sebep. Fiyatı 152.000 dolar.

6 Sharp LB-1085 LCD TV

Sharp ülkemizde çok tercih edilmeyen bir marka ancak televizyonlarla ilgilenen insanların bildiği gibi Sharp dünyada oldukça tutulan ve kaliteli olan bir televizyon markasıdır. Televizyon, ortamın gün ışığı seviyesine göre kontrasını ve parlaklığını otomatik olarak ayarlama yapmaktadır. 758 milyon renge sahip olduğu için inanılmaz bir deneyim sunmaktadır. Televizyonun fiyatı 160.000 dolardır.

5 Panasonic 152-Inch Plasma TV

İzleyen ve televizyondan anlayanlar deneyimlerine göre Panasonic firmasının Plasma modelleri, en iyi televizyonları arasında yer almaktadır. 152 inç olan bu televizyonun dezavantajı doğal olarak ebatı ve ağırlığıdır. Firma yetkilileri Alınacağı kesin olmadığı sürece yerinden kıpırdatmak istemiyorlar. Fiyatı 500.000 dolar.

4 C Seed 201

Dünyanın en büyük televizyonlarından biridir. Normal bir televizyondan 10 daha parlak olması sebebiyle, ev için değil de açık havada izlenmesi için tasarlanmıştır. Fiyatı 680.000 dolardır.

3 Stuart Hughes Prestige HD Supreme

Televizyona farklı bir bakış açısı getiren Stuart Hughes firması, bu televizyonunda 19 kilo altın kullanmıştır. 55 inç olan televizyonun çevresi elmas ve topazla süslenmiştir. Bu yüzden televizyonun fiyatı 1.5 milyon dolardır.

2 The Titan Zeus

Dünyanın en büyük televizyonu olarak tarihe geçen bu televizyon 370 inçtir. Bu sebeple her hangi bir odaya konulması biraz zordur. Bu televizyonu alacak insanın şato ya da benzeri bir yapıda oturması gerekir. 25×15 metre ebatları bulunan televizyon, oda için tasarlanmamış olması gerek. HD kalitesinin 4 kat fazlasını sunan yani UHD olan televizyon, eşsiz bir görsel deneyim sunmaktadır. Fiyatı 1.6 milyon dolardır.

1 Stuart Hughes Prestige HD Supreme Rose

Stuart Hughes firmasının bir başka modeli olan Supreme Rose Edition, yine 55 inç olarak tasarlanmıştır. Çevresi timsah derisi ile el yapımıdır. 18 ayar 28 kilogram altından tasarlanan çerçevedeki boşluklar, ametist ve yıldıztaşı ile doldurulmuş olup ortasında 1 karat elmas bulunmaktadır. Her zamanki gibi UHD olan televizyonun fiyatı 2.25 milyon dolardır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz. Tamam Daha Fazla Bilgi