Dünyanın En Zengin 10 Bloggerı

Her ay 33.9 milyon yeni internet blog sayfası açıldığını biliyor muydunuz? Bloglar artık sadece dert dökme, tartışma siteleri değil para kazanmak için önemli birer araç haline de geldiler. Dünyanın dört bir tarafında insanlar bloglarından kazandıkları paralarla hayatlarını idame ettiriyorlar. Daha önceden yazdığımız “Blogger Olmak Para Kazandırır mı?“, “Ek Gelir Sağlayabileceğiniz İş Fırsatları” konularımızı da kanıtlamış oluyoruz.

Bu listede 2015 itibariyle dünyanın en çok kazanan ve en zengin bloggerlarını bulabilirsiniz.

10 Ewdison Then ($60,000 – $80,000 Aylık)

Ewdison Then, SlashGear&Android Topluluğunun arkasındaki medya şirketi olan R3 Media LLC’nin ortak kurucularından biri. Kendisi yüksek bilgisayar bilgisi ve uygulama geliştirme alanındaki başarısı ile ürün geliştirme konusunda da etkili olmuş bir insan. Gelirlerinin çoğu tık başına reklam getirilerinden oluşuyor. Son çıkan aygıtlar ve uygulamalarla ilgili bilgi almak istiyorsanız kendisinin bloğunu takip edebilirsiniz.

9 Matt Marshall ($50,000 – $100,000 Aylık)

Matt Marshall girişimci olmadan önce de başarılı bir gazeteciydi. 2006 yılında bloggerlığa adım attı. Venturbeat’i 2006 yılında kimsenin girişim alanındaki teknolojik yenilikleri derinlemesine ele almadığını farkettiğinde kurdu. VentureBeat çok çeşitlik konularda bilgilendirici bir blog sayfası olarak yayın hayatına devam ediyor.

8 Gina Trapani ($53,000 – 110,000 Aylık)

Gina Trapani bu listedeki tek kadın. Kendisi Lifehacker’ın kurucusu ve CEO’su. Lifehacker hayata dair ipuçları ve software uygulamalarla ilgili bilgiler içeren bir site. Her şeyi daha iyi nasıl yapabiliriz sorusundan yola çıkıyor. Gina şu anda da ThinkUp isimli açık kaynak sosyal medya topluluğu ile ilgili çalışmalar yürütüyor.

7 Collis Ta’eed ($55,000 – $120,000 Aylık)

Collis’in ortak kurucusu olduğu Envato şirketi 8 ayrı sanal market işletiyor. Bu marketlerde web tasarımcıları ve geliştiriciler için software aygıtlar satılıyor. Ayrıca kendisi web tasarımı, illüstrasyon, video, müzik, fotoğrafçılık ve diğer dijital işlerle ile ilgili online kurslar ve dersler hakkında bilgilendirici bir site olan TutsPlus’un da sahibi.

6 Jake Dobkin ($80,000 – $110,000 Aylık)

Jake Dobkin gothamist.com’un kurucusu. Bu blog yeme içme, etkinlik ve sanat faaliyetleri ile ilgili bilgi veren bir mecra. Önce New York ile ilgilenen Dobkin, daha sonra güzel paralar kazanınca sayacağımız tüm kentlerin de blogunu kurmuş. Siz de seyahat edecekseniz, Dobkin’in Chicago, London, Los Angeles, New York City, San Francisco, Shanghai, Toronto and Washington DC. hakkındaki bloglarına göz atabilirsiniz.

5 Timothy Sykes ($150,000 – $180,000 Aylık)

Sykes bir girişimci ve hisse senedi uzmanı. Fakat bunların yanında başarılı bir blogger. Konu hisseler olduğunda havayı kokluyor. Dünyanın her yerinden para kazanmak isteyen insanlar onun bloğunu okuyor. Yukarıda gördüğünüz miktar blogdan kazandığı. Adam hisse senedi operasyonlarından ayda 2 milyon dolara yakın para kazanıyor. Blog yazıları da bir çok insanın zengin olmasını sağladı. Daha üniversite okurken az bir harçlığı 1 milyon dolar yapan bu adamı takip etmekte fayda var.

4 Vitaly Friedman ($150,000 – $190,000 Aylık)

Friedman, profesyonel web tasarımcıları ve geliştiriciler için online bir dergi olan Smashing Magazine’in kurucusu. Burada kullanışlı teknikler ve pratikler bulabilirsiniz. Gelirlerinin çoğunu reklam bannerlerinden kazanıyor. Dergisinde tüm dünyadan web tasarımcılarının işine yarayacak yüksek kaliteli online dersler yer alıyor.

3 Perez Hilton ($200,000 – $400,000 Aylık)

Perez Hilton’un asıl adı Mario Armando Lavanderia, Jr. Kendisi blogger olmakla beraber televizyoncu ve köşe yazarı. 2005 yılında PerezHilton.com sitesini kurdu. Blogunda ünlülerle ilgili haberler, skandallar ve benzeri bilgileri paylaşıyor. Bu online dedikodu evi dünyada en çok ziyaret edilen sitelerden biri.

2 Pete Cashmore ($560,000 – $600,000 Aylık)

Pete Cashmore popüler medya web sayfası Mashable’ın kurucusu ve CEO’su. Cashmore’un sitesi, teknoloji, iş hayatı, eğlence ve hayat tarzına dair çok çeşitli yazılar barındırıyor. Dünyanın en büyük bağımsız internet sitesi. İskoçya’da bir odada 19 yaşındayken başlattığı bu site adeta para basıyor. Ayrıca Pete, CNN için haftalık teknoloji ve sosyal medya hakkında köşe yazıları da yazıyor. 2015 yılındaki tahmini serveti 230 milyon dolarcık.

1 Michael Arrington ($500,000 – $800,000 Aylık)

Michael Arrington aylık 800.000 dolarlık kazancıyla dünyanın en zengin bloggerı olarak biliniyor. TechCrunch sitesinin kurucusu. Blogu kısa sürede lider teknoloji sayfası olmuş durumda. Teknoloji haberleri için neredeyse ilk başvuru kaynağı. Son gelişmeleri merak ediyorsanız gideceğiniz yer belli.

blogbloggerpara kazanma
Comments (0)
Add Comment