Dünyanın %29.2 toprak, %70.8 sudan oluşmaktadır. Günümüzde, insanoğlu istekleri büyüdüğü için bitki, ağaç alanları gün geçtikçe azalmaktadır. Dünyanın akciğeri sayılan her hala afrikadadır.Buradaki yerlerin bir kısmı yavaş geliştiği için ya da doğaya duydukaları saygından, ağaçları ve bitkileri büyüdükleri yerlerden koparmamış, kesmemişlerdir.
Ancak büyük şehirlerde yaşayan insanların bir çoğu evlerinde bu doğa ortamını yaşatmak için bitki, bahçeye sahiplerse ağaç yetiştirmeyi isterler. Özel günler de (düğün, anneler günü, sevgililer günü gibi) vazgeçilmez hediyesi ya da aksesuarı olan bitkiler, talebin fazla olması sebebiyle bitkileri doğada değil de seralarda buluyoruz.
Ama bazı bitkiler var ki evinizi, arabanızı satsanız bile sahip olmak çok zor.
Yazıda Neler Var?
En Pahalı Bitkiler
Gloriosa
Tohumu 30 Türk Lirası olan bu bitki, alevli zambak olarak da bilinir, zehirli olmasına rağmen çok güzeldir ve dünya da oldukça nadir bulunurlar.
Lisyantus
Bir buketi 30 ile 70 Türk Lirası arasında değişen bu bitki, yılda sadece bir kere açarlar. Lila, beyaz ve menekşe renginde olan yaprakları çok narin ve incedirler bu nedenle bu bitkiye “kağıt çiçek” de denilmektedir.
Lale
Bu laleler 17.yüzyılda, Hollanda’ lı alıcılar, normal lale orada olmadığından dolayı bitkilerin soğanına 12.000 Türk Lirası gibi astronomik bir ücret ödemişlerdir. Daha sonraları orda lale yetiştiriciliyi artmış ve dünya da bir sembol olmuştur. Bir rivayete göre,yıllar önce gelen Hollanda’lı alıcılar laleleri Türkiye’den almışlardır. Şu anda Türkiye’de ekmek için laleleri Hollanda’dan alıyor.
Rothschild Orkide
Bitki kaçakçılarının gözdesi olan bu orkideler, zamanla tahrip edilmiş ve soyu tükenmek üzeridir. 1987 yılında keşfedilen bu bitkinin, büyük yaprakları, göz alıcı renkleri vardır ve bitkinin açması yıllar sürebilir. Malezya’da Kinabalu Milli Park’ta gösterilir ve çoğalması için uğraşılmaktadır. Bikisi 14.000 Türk Lirası civarındadır.
Shenzhen Nongke Orkide
Shenzhen Nongke Grubu tarafından, 8 yıl süren bir araştırma sonucu bu bitkiyi üretmişlerdir. Nadir olması, güzelliği sayesinde fiyatı 200.000 dolar satılmaktadır.
Juliet Gülü
David Austin tarafından geliştirilen bu gül, kayısı ve beyaz renklerdedir. Bu bitkiyi üretmesi ve açması 15 yıl sürmüştür. 2006 yılında Chelsea Çiçek Fuarında dünyaya sergilendi. Fiyatı 15.000.000 milyon dolargibi oldukça astronomik bir rakamdır.
Kadupul Çiçeği
Bir kaktüs olan bu çiçek, satın alınamıyor. Çünkü sadece geceleri bir kaç saat içerisinde çiçeğini açıp şafak olmadan solmaktadır bu nedenle yetiştirilemiyor. Çiçeğinin yatıştırıcı bir koku yaydığı söylenmektedir. Ömrü sadece bir kaç saat olan bu çiçeğe paha biçilemiyor.
size nasil ulaşabilirim.burdaki 2 çiçek çeşidiyle yetiştirmek istiyorum