2020 Yılının En Pahalı 10 Arabası

Dünyanın En Pahalı Arabası | *2020 Yılının Uçuk Fiyatlı 10 Arabası

Dünyanın en pahalı arabası her yıl değişse de aslında belli başlı arabalar her zaman ilk sıraları zorlamakta. En pahalı araba bu yıl son derece gizemli ve şaşırtan fiyata sahip bir otomobil oldu.

2020 yılı tüm dünya için kabus olmaya devam ediyor ama bu zor zamanlarda zenginler daha fazla zenginleşmeye, paralarına para katmaya devam ediyor. Bu yazımıda aslında onlar için diyebiliriz. Malum Türkiye’de üzerine ÖTV eklenmesiyle araba fiyatları normalin bir hayli üzerinde.

2020 yılının en pahalı arabaları listemizi görenler şaşırmaya ve böyle fiyat mı olur? demeye hazır olun. İşte sizlere akıllara zarar 2020 yılının en pahalı arabaları;

Dünyanın En Pahalı Arabası 2020 Listesi

PAGANI HUAYRA BC – $2.8 Milyon

Pagani markasının tüm dünya da yankı uyandıran Zonda modelinin ardından piyasaya sürülen Huayra BC, firmanın en pahalı arabası ünvanına sahip. Araba ismini en iyi Ferrari koleksiyonuna sahip ve Horacio Pagani’nin arkadaşı olan Benny Caiola bir jest olarak verilmiştir. Huayra piyasaya 2012 yılında sürülmüş olmasına rağmen Huayra BC modeli 2016’da Cenevre’de tanıtıldı. 6.0 litrelik çift turbo beslemeli V12 motora sahip olan Pagani Huayra 790 beygir gücündedir. 370 km/s hıza ulaşan bu arabanın motorunda üstün alman teknolojisinin öncülerinden AMG mühendislerinin imzası bulunmaktadır. 2020 yılının dünyanın en pahalı arabası listesindeki en düşük fiyata sahip olan bu araç 2.8 milyon dolar değerindedir.

Pagani Huayra BC
Pagani Huayra BC
Pagani Huayra BC

FERRARI PININFARINA SERGIO – $3 Milyon

“Ferrari olsun 3 kuruş fazla olsun” diyorsanız mantıklı düşünüyorsunuz ancak bu araç 3 kuruştan birazcık fazla. Pininfarina tarafından oğlunun anısına konsept olarak tasarlanan bu araç sadece 6 tane üretilmiştir. Aslen Ferrari 458 Spider baz alınarak tasarlanmış, tamamen el yapımı dekorasyonu ve parçalarıyla döşenmiştir. V8 motora sahip olan Ferrari Pininfarina Sergio, 4.5 litrelik bir motoradan beslenen 570 beygir güç üretmektedir. Aracın maksimum hızı 318 km/s olarak ölçülmüştür. Aracın bizce maddi değerinden çok manevi değeri fiyatına yansımış gibi duruyor. Bu arabanın fiyatı ise 3 milyon dolar.

Ferrari Pininfarina Sergio
Ferrari Pininfarina Sergio
Ferrari Pininfarina Sergio

ASTON MARTIN VALKYRIE – $3.2 Milyon

Uzay mekiğini andıran tasarımı ile Aston Martin Valkyrie, firmanın en pahalı arabası konumundadır. 6.5 litre motora sahip bu araba 1000 beygir güç üretmektedir. Bu motor Valkyrie için özel üretilmiştir. Şimdiye kadar 25 adet sipariş alındığını belirten firma yetkilileri, bu sene içinde tüm teslimatların bitirilmesini planladıklarını dile getirdi. Maksimum hızı 400 km/s olan bu aracın fiyatı ise 3.2 milyon dolar.

Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie
Aston Martin Valkyrie

BUGATTI VEYRON BY MANSORY VIVERE – $3.4 Milyon

Dünyanın en pahalı arabası listesinde Bugatti olmazsa herhalde şaşardık. Bugatti çok eski bir firma olmasına rağmen Veyron modeli ile adeta çığır açtı. 2005 yılından bu yana 4 kez güncellenen ve 1000 beygir gücü ile Veyron, sadece görüntüsü ile değil dünyanın en hızlı arabaları arasında yer almasıyla tüm otomobil severleri kendine aşık etti. Listemizin 7 sırasında yer alan Bugatti Veyron ise sınırlı sayıda üretimi yapılan Masory Vivere modeli. Yeni teknoloji ve lüks döşemeleriyle yenilenen bu modelinde 8.0 litre, W16 motoru yer almaktadır. Bu motor ile 1200 beygir güç üreten Bugatti Veyron By Mansory Vivere saatte 407 kilometre hıza ulaşabilmektedir. Aracın fiyatı ise 3.4 milyon dolar.

Bugatti Veyron Mansory Vivere
Bugatti Veyron Mansory Vivere
Bugatti Veyron Mansory Vivere

LYKAN HYPERSPORT – $3.4 Milyon

İzleyenler muhakkak hatırlayacaktır, Hızlı ve Öfkeli serisinin 7.’sinde bir gökdelenden diğerine uçan araba. Asıl çıkış amacı Abu Dhabi polislerine hizmet için tasarlanan bu araba çok farklı bir noktaya evrildi. Fiyatının bu kadar yüksek olması aslında şaşırtıcı değil çünkü aracın farları ve daha birçok yeri elmaslarla bezenmiş. Kapılarının geriye doğru açılması da bilimkurgu filminden çıkmış gibi duruyor. 3.8 litrelik bir motora sahip bu araba 0-100 kilometre hıza 2.8 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı ise 385 km/s. Fiyatı da elmaslar dahil 3.4 milyon dolar.

Lykan Hypersport
Lykan Hypersport
Lykan Hypersport
O kadar bahsetmişken bunu eklememek olmazdı 🙂

MCLAREN P1 LM – $3.6 Milyon

Dünyanın en pahalı arabası listemizin 5.sırasında McLaren P1 LM bulunmaktadır. Bu araç için McLaren P1 modelinin daha hızlı olan bir versiyonu diyebiliriz. İngiliz firması olan Lanzante tarafından daha çok petrol zengini gibi seçkin bir gruba hitap etmesi için tasarlanmıştır. Aracın motor kısmında oldukça farklı bir değişiklik yapılmış ancak bu düşündüğünüz gibi daha hızlı veya daha gürültülü olması için değil sadece daha pahalı olması için. 3.8 litrelik motor altın ile kaplanmıştır. Orjinal McLaren P1’den biraz daha hafif ve arka kanadı daha agrasif bir hale getirilmiş. Araçta çift turba beslemesi sayesinde 1000 beygir gücüne ulaşmıştır. Fiyatı ise altın kaplama sayesinde 3.6 milyon dolardır.

McLaren P1 LM
McLaren P1 LM
McLaren P1 LM

LAMBORGHINI VENENO ROADSTER – $4.5 Milyon

Dünyanın en pahalı arabaları listesinde Lamborghini olmazsa olmazdı zaten. Lamborghini firmasının 50. yaş günü için tasarlanmış olan Veneno, İspanyolca’da zehir anlamına gelmektedir. Aventador LP700-4 modelinden esinlenerek tasarlanan Veneno Roadster 6.5 litrelik V12 bir motora sahip ve 740 beygir güç üretmektedir. Sadece 9 adet üretilen ve hepsi satılan bu arabanın fiyatı 4.5 milyon dolar. Ancak ilk piyasaya sürüldüğünde fiyatı 11 milyon dolara çıkmıştı.

Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster

KOENIGSEGG CCXR TREVITA – $4.8 Milyon

Türkiye’de çok sıkı önlemler olmasa da yurt dışında yasal olarak sokağa çıkabilen bir yarış arabası diyebiliriz. Fiyatı zaten uçuk olan Koenigsegg CCXR, daha da pahalı olması için aracın boyasına elmas tozu katılarak yapılmıştır. Yolda pırıl pırıl parlayan bu araç sadece görüntü ile değil 4.8 litre çift turbo beslemeli 1004 beygir güç üreten bir V8 motora sahip. Aracın son sürati ise 408 km/s olarak ölçülmüştür. Hal böyle olunca fiyatı da 4.8 milyon dolar olarak belirlenmiş.

Koenigsegg CCXR Trevita
Koenigsegg CCXR Trevita
Koenigsegg CCXR Trevita

SWEPTAIL BY ROLLS ROYCE – $13 Milyon

Dünyanın en pahalı arabası listemizdeki en sıra dışı dizayn var sırada. 2016 yılında sadece 4000 adet araba üreten Rolls Royce firması kalite denilince akla ilk gelen otomobil firmalarından biridir. Bu araç sokaklarda yok, yalnızca isminin gizli kalmasını istediği bir kişi için tasarlanmış. Bu gizemli kişi hakkında bilinen tek şey özel uçak ve yat tasarlayan biri olduğu. Bu sebeple aracının yat çizgileri olmasını istediği için bu dizayn gerçekleştirilmiş. 6.7 litrelik V12 bir motora sahip araç 453 beygir gücünde. Pek fazla söze gerek yok bildiğimiz Rolls Royce aslında bilmediğimiz 🙂 Fiyatı ise 13 milyon dolar.

Sweptail by Rolls Royce
Sweptail by Rolls Royce
Sweptail by Rolls Royce
Sweptail by Rolls Royce

BUGATTI LA VOITURE NOIRE – $19 Milyon

Geldik dünyanın en pahalı arabası listemizin en pahalısına. Tamamen karbon fiberden yapılmış olan aracı ilk satın alan VW grubunun sahibi Ferdinand Piech oldu. İsmi “Black Car” yani siyah araba anlamına gelen Bugatti La Voitre Noire, Veyron ve Chiron’dan ilham alınarak tasarlandı. Bugatti firması aracın teknik özelliklerini ve iç tasarımını paylaşmak istemedi. Bu strateji insanlar için aracın daha gizemli olmasına sebep oldu. 1500 beygir güç üreten 8 litrelik W16 bir motora sahip aracın son sürati ise 420 km/s. Fiyatı ise 19 milyon dolar. Alana hayırlı olsun ne diyelim.

Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire
Bugatti La Voiture Noire

2020 yılınında dünyanın en pahalı arabası listemizi hazırlarken yakın senelerde yapılmış tercih ettik. Elbette ki antika olan ve değeri 70 milyon dolaraları bulan araçlar bulunmakta ancak o tarz araçları yazmaya kalkarsak bu liste akşama kadar bitmez.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz. Tamam Daha Fazla Bilgi