2015 Yılının En Etkileyici ve Lüks 10 Evi

719

Gün geçmiyor ki ülkemizde dahil inşaat yapılmayan bir yer, bir bölge görünmesin. Her yer ev oldu artık, eskiden mahalle aralarında top oynardık, şimdi ki çocuklar oralarda da arabalardan yer bulamıyor. Pek tabi ki de her ailenin müstakil bir ev alacak ekonomik durumu olamıyor.

Müstakil ev yaptıracak ya da satın alacak ekonomik durumunuz dahi olsa, dilediğiniz gibi şato gibi evler yapamıyorsunuz. Devlet belli metrekare arsaya bir oran vermiş ve siz bu oranın dışına çıkamıyorsunuz. Misal, siz 400 metre kare bir arsa aldınız ve villa yaptırmak istiyorsunuz. Ancak aldığınız bu arsanın 300 metrekaresini ben ev yapayım, kalan 100 metre karesi ise bahçe olur diyemiyorsunuz. Oranın kaç olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ancak %20 dersek, 80 metrekarelik bir bolüme ev yapabiliyorsunuz. Siz şato yaptırmak istiyorsanız metrekaresi yüksek bir alan satın almalısınız. Tüm dünyada böyle bir oran olup olmadığını bilmiyorum ancak dünya da öyle evler bulunmakta ki insan orada yaşamak için elinde ne varsa verebilir. 2015 yılının en etkileyici ve en lüks 10 evi sizler için listeliyoruz.

10 Riven Rock Château

Kaliforniya’nın en prestijli bölgesinde yer alan bu evin daha doğrusu saray yavrusunun, yapımı 5 sene sürmüştür. 7.30 dönümlük arazi içerisine yapılan bu saray, hem iç hem de dış mimarisi oldukça göz alıcı yapılmış.

Evde, 9 adet lüks yatak odası, 16 banyosu, yüzme havuzu, tenis kortu, sinema ve spor salonu, oyun odası bulunmaktadır. Bahçesi ise güllerle çevrili, asırlık zeytin ve selvi ağaçları ile göz alabildiğine çimenle kaplıdır.

9 Saturna Island

Kanada’da bulunan bu yapı, okyanus manzarası olan bir ve 2 dönümlük bir arazinin ortasında 2.800 metrekare yaşam alanı sağlamaktadır. Ahşap ağırlıklı olan bu yapıda 3 lüks yatak odası, 2 adet banyo, yüksek tavan bulunmakta ve tabi ki inanılmaz okyanus manzarasına sahiptir.

8 Lake Tahoe

Amerika Nevada’da 1983 yılında yapılan bu yapı kaleye benzediğinden dolayı “Castle on Lake Tahoe” ismi verilmiştir. Göl manzarası bulunan bu kale, 1.7 dönümlük bir arazinin üzerine, tamamen taş kullanılmış ve kuleleri bulunan bir yapıdır. Yapının bahçesinde İtalyan tasarımı çeşmeler, ışıklı süs havuzları ve güller bulunmaktadır.

7 Mykonos Villa

Daha önceki Yunanistan’ın Sahip Olduğu En İyi 10 Plaj yazımızda da söz ettiğimiz Mykonos’da, 1800 metrekarelik bir alanın üzerine 390 metrekare yaşam alanı sunan bu çarpıcı villa, Ege’nin muhteşem güzelliğini en yakından görme imkanı sağlıyor. Villa da 3 yatak odası ve 3 banyo bulunmaktadır.

6 Pond House

Colorado’da bulunan bu evin, arka tarafı tamamen doğa ile çevrili, ön tarafında ise küçük bir göl dizayn edilmiştir. Gölün tamamen doğal görünmesi için, şelaleler, küçük dereler tasarlanmış ve yüzme havuzu olarak kullanılması planlanmıştır. 2.5 dönümlük arazi içerisinde 11.000 metrekarelik yaşam alanı sunmaktadır.

5 Villa Kyma 

Yunanistan sahilinde yer alan bu villa, tatilinizi geçirmek isteyeceğiniz bir yer. 2 yemek odası, 5 adet yatak odası, lüks mutfağa sahip olan bu villanın en göz alıcı yeri sonsuzluk hissi veren yüzme havuzdur.

4 Bali Hai

Avustralya Queensland’da bulunan bu ev, inanılmaz Daintree dağlarının manzarasına sahiptir. 3 yatak odası, 3 banyo, yüzme havuzu ve yağmur ormanlarında yağmura yakalanmış hissi veren, evin dışında bulunan banyosu ile insanı doğa ile iç içe olmasını sağlaması amaçlanmıştır.

3 Branson Evi

Karayip sularının üzerinde Moskito adasında bulunan bu yapı aslında 3 villa olarak tasarlanmıştır. Headland, Mangrove ve Beach villa olarak 3 ayrılmış ayrıca kafanızı dinlemek için tasarlanan Beach evi bulunmaktadır. 125 dönümlük bir arazide bulunur ve 22 kişiyi rahatlıkla ağırlayabilir.

2 Stone Kalesi

New York şehrinde, 1890 yılında yapılan bu kale, tamamen taştan yapılmıştır ve Hudson Nehrinin manzarasına sahiptir. 16. ve 18. yüzyıllardan esinlenilmiş 20 adet odaya sahiptir. Kalade 6 yatak odası, 7 banyo, etkileyici avizeler, çarpıcı bir yemek odası, konservatuvar salonu, bilardo masası, Türklere özgü eşyalarla kaplı odası bulunmaktadır.

1 Penelope Villa

Yunanistan Mykonos’da bulunan enfes bir villa listemizin ilk sırasında. Çağdaş bir mimari ile tasarlanmış olan bu villa, 5 adet lüks yatak odası, 3 adet lüks banyo ve yine sonsuzluk hissi veren bir havuza sahiptir. Ege denizinin manzarasını saymıyorum bile.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz. Tamam Daha Fazla Bilgi