Dünden Bugüne Dünyanın En Zengin 10 İnsanı

901

Dünyanın en zengin 10 insanı” konu başlık bir yazımız daha vardı ama bu seferki o konudan biraz farklı. Belki bu listemizde de önceki listemizde olan insanların bazıları olacaktır ama dediğim gibi bu sefer daha eski yıllarda yaşamış insanlarında servetlerini karlılaştıracağız.

İlk aklınıza gelen isim %90 Bill Gates olacak ama dünyanın en zengin insanını görüce eminim sizde biraz olsa şaşıracaksınız. Bakalım dünden bugüne dünyanın en zengin 10 insanı kimlermiş?

10 Amancio Ortega (1936 – )

İspanyol kökenli iş adamı Amancio Ortega, önceki listemizde var olan bir isim. !936 yılında bireysel başarının sözlük karşılığı ditebileceğimiz bir insan. Indetex Moda grubunun sahibi olan Amancio Ortega,  Zara markası bu grubun sadece bir tanesidir.  Şu anki serveti 56 milyar dolar olduğu sanılmaktadır.

9 Warren Buffet (1930 – )

Warren Buffett, servetinin büyük bir kısmını borsa yoluyla kazanmış ayrıca Berkshire Hathaway CEO’su olarak halen hayatını sürdürmektedir. Doğayı sevmesi ve alçak gönüllü olduğu söylenen Warren Buffett servetinin büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışlamaktadır. Şu anki serveti 71 milyar dolar civarındadır.

8 Carlos Slim Helu (1940 – )

Meksika kökenli bu iş adamı, teknolojik ürünlerin perakende satışı ile oldukça büyük bir servet elde etmiştir. Bunun yanı sıra telekomünikasyon sektöründe üst düzey bir firma olan Telmex’ın CEO’su olarak görev yapmaktadır. Serveti 77 milyar dolardır.

7 Bill Gates (1955 – )

Bill Gates’in kim olduğunu hepimiz biliyoruz herhalde çok bir söze gerek yok. Microsoft’un  kurucusu ve baş yazılımcısı olan Bill Gates’in sertveti 79 milyar dolardır.

6 Cornelius Vanderbilt (1794 – 1877)

Hollanda asıllı ABD’li olan Cornelius Vanderbilt, demiryolu ve taşımacılık sektöründe çalışarak servet kazanmış bir isim. ABD’nin orta ve doğu kısmındaki bir çok demiryolunu yapan firmanın sahibidir. Serveti 185 milyar dolar olduğu düşünülmektedir.

5 Alan Rufus (1040 – 1093)

Fransız kökenli ve Richmond’un 1. lordu olan Alan Rufus, 53 senelik yaşamında yaklaşık 194 milyar dolarlık servete sahip olmuştur. Zenginliğinin sebebi toprak sahibi olmasından kaynaklanmaktadır.

4 John D. Rockefeller (1839 – 1937)

Amerika doğumlu John D. Rockefeller, çocukluk döneminde,bir köyde kilise eşyalarının muhafızıyken, genç yaşta işletmenin muhasebecisi olmuştur. Daha sonraları bir arkadaşı ile kurdukları şirket iç savaş sebebiyle oldukça gelişmiştir. 1860’lı yıllarda Samuel Andrews’ın petrol rafine etmenin daha kolay ve daha ucuz bir yolunu bulması ile petrol endüstrisinin geleceği olduğuna inanan Rockefeller, şirketi satar ve petrol sektörüne giriş yapar. Standart Oil Company adı ile şirket kuran Rockefeller bu sayede 341 milyar dolar servet kazanmıştır.

3 Andrew Carnegie (1835 – 1919)

İskoçya doğumlu ABD’li iş adamı Andrew Carnegie, 19. yüzyılda çelik endüstrisine girmiş, zengin olmakla kalmayıp Amerika’nın çelik sektöründe tekel olmuştur. US. Steel’in kurucusudur ve Amerika’nın o dönemlerde çelik endüstrisinin gelişmesinde ve büyümesinde büyük rol oynamıştır. Serveti 372 milyar dolardır.

2 Mansa Musa (1280 – 1337)

14. yüzyılda Mali imparatorluğunun yükseliş dönemindeki padişahıdır. Ülkeyi 1312 yılından 1337 yılına kadar yönetmiştir. Musa, 1324 yılında Hac için Mekke’ye gitmesinin ardından, İslami bilginliği bilinirmiş. Altın madenleri olan Musa’nın serveti 400 milyar dolar civarında olduğu düşünülmektedir.

1 August Caesar (M.Ö 63 – M.S 14)

M.Ö 44 yılında evlatlık verildikten sonra Gaius Julius Caesar Octavianus adını almış olan, Roma’nın ilk imparatorudur. Askeri bir deha olan Caesar, o dönemde yaşayan güçlü insanlarda bir dayanışma kurarak, “triumvira” olarak bilinen askeri diktatörlüğü oluşturmuştur. Bir zaman sonra konsül güçlerini elinde tutarak, kendini sürekli olarak seçtirerek, Roma ve eyaletlerini uzunca bir süre yönetmiştir. E doğal olarak da ülke yöneten biri nasıl para kazanıyorsa o da servetine servet katmayı başarmış ve 4.6 trilyon dolar gibi listemizde diğer iş adamlarına fark atmıştır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz. Tamam Daha Fazla Bilgi